vrijdag 28 augustus 2009

Politie Limburg-Noord klaar voor La Vuelta

Politie Limburg-Noord klaar voor La Vuelta

Ook de politie in de regio Limburg-Noord staat maandag 31 augustus en dinsdag 1 september paraat om La Vuelta te ontvangen. De politie zet 100 politiemensen in op route, bij finish en de volgende dag om 11.30 uur bij de start. Het op drie na grootste wielerspektakel van Europa komt naar verwachting om ongeveer 16:00 uur in Milsbeek, Limburg binnen. Omdat finish en start van twee etappes in Venlo plaatsvinden, staat gedurende enkele uren daar alles in het teken van die koers. Het centrum zal daardoor lastig bereikbaar zijn voor autoverkeer.

Maandag 31 augustus vertrekt de karavaan vanuit Zutphen naar Venlo.
De renners komen bij Milsbeek de regio Limburg-Noord binnen en rijden via Gennep naar Venlo, met een finish op de Deken van Oppensingel omstreeks 17.30 uur. In het Julianapark staan dan nog alle tenten van het Parkfeest, die die avond gebruikt worden voor de wielerfestiviteiten.
Op de tweede dag gaat de route vanuit Venlo via Blerick naar de Napoleonsbaan, waar de renners bij Echt de grens over gaan richting België

Volgens het draaiboek zou de start van de derde etappe, van Venlo naar Luik om 12.00 uur plaatsvinden op het Mgr. Nolensplein in Venlo. De organisatie van La Vuelta heeft vrijdag laten weten dat dit vervroegd is naar 11.30 uur.

Op de eerste dag van La Vuelta in de regio Limburg-Noord worden in totaal ongeveer 100 politiemensen ingezet. Vanaf 15:00 uur bemensen politiemensen de 22 kruisingen langs de route. In Venlo worden de hele dag openbare orde-patrouilles ingezet. Voor de opvang en communicatie met Duitse wielersupporters, in het centrum van Venlo, zijn zes Duitse collega's gekoppeld aan politiemensen van Limburg-Noord. Zes zullen er als voetpatrouille meelopen in het centrum en twee staan er ook op verkeersposten.

Tijdens de touretappe wordt het verkeer op de route ongeveer een kwartier voor doorkomst van het peloton stilgezet en zodra de karavaan voorbij is, krijgt het verkeer weer ruim baan.
Op de tweede dag van de tour in Limburg-Noord blijft de Roertunnel open tot de Vuelta uit de regio weg is. In overleg met Rijkswaterstaat wordt gewacht met sluiting ervan omdat dit grote verkeershinder op de Napoleonsbaan met zich meebrengt. Dit zou extra belastend zijn voor de verkeersmaatregelen van de politie rondom de tour.

Dinsdag 1 september worden op 27 kruispunten verkeersposten ingenomen, waarvoor een inzet nodig is van 50 politiemensen. Vanaf Venlo gaat de route via Blerick naar de Napoleonsbaan tot aan Wessem. Vanaf hier gaat het via Maasbracht en Ohé en Laak naar Roosteren en vervolgens bij Echt de politieregiogrens over naar Limburg-Zuid voor de rit naar Luik waar de finish van die dag is.

via Politie Limburg-Noord

Geen opmerkingen: