maandag 27 juli 2009

Politie waarschuwt voor valse bankbiljetten

Politie waarschuwt voor valse bankbiljetten

De politie Limburg-Noord en de Politie Limburg-Zuid waarschuwt voor valse bankbiljetten die in biljetten van 100 euro in winkels aangeboden worden. Afgelopen vrijdag en zaterdag is er op een paar plaatsen in Blerick en Venlo zo'n vals bankbiljet aangeboden. In een paar gevallen resulteerde dit in aanname van het geld en het geven van goederen of het geven van wisselgeld. De aangeboden bankbiljetten lijken erg veel op echte bankbiljetten. In Blerick is er vandaag vakantiemarkt en de politie is daar begonnen met het uitdelen van flyers aan winkeliers.

Zo'n 15 minuten na de start van de flyeractie kreeg de politie al een melding dat er bij een winkel wederom was geprobeerd om met een vals briefje van 100 euro te betalen. Toen de winkelier de persoon erop attendeerde dat de politie extra alertheid vraagt, verliet de onbekende persoon de winkel. Er is niemand aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Waar moet iemand op letten als er vals geld wordt aangeboden?

Op de aangeboden valse bankbiljetten ontbrak links naast het getal 100 het duidelijk voelbare ribbellaagje. Op de aangeboden bankbiljetten was de verandering van het foliehologram niet zichtbaar.
Mensen die slachtoffer zijn geworden van deze wisseltruc kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Geen opmerkingen: