maandag 27 juli 2009

Politie Venlo zoekt getuigen in verband met zelfgemaakte bom

Politie Gemeente Venlo

Vrijdagmiddag tussen 15:30 uur en 16:00 uur, is er in een brandgang tussen de Boerendansweg en de Beethovenstraat een zeer harde knal waargenomen door een buurtbewoner. Toen deze poolshoogte ging nemen werd er een ontplofte, stalen buis aangetroffen en hing een doordringende geur van kruid in de lucht. Zowel de stalen buis, als het trottoir is door de ontploffing beschadigd. Niemand is hierbij gewond geraakt.

In december 2008 is er bij de politie op vrijwel dezelfde locatie een identieke melding binnengekomen. Ook toen werd er een waarschijnlijk zelfgefabriceerde bom tot ontploffing gebracht.

De politie wil met klem benadrukken dat dergelijke zelfgefabriceerde projectielen erg gevaarlijk kunnen zijn voor zowel de makers hiervan, als ook voor de veiligheid voor andere mensen in de omgeving waar deze worden afgestoken. De politie vraagt eventuele getuigen of mensen die deze middag iets verdachts hebben gezien of gehoord, contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u uw tip graag anoniem kenbaar maken, dan kan dit via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

via  Politie Limburg-Noord

Geen opmerkingen: