woensdag 29 juli 2009

Drugspand geloten na politie-inval in Maastricht

Drugspand geloten na politie-inval in Maastricht

De politie heeft dinsdagavond omstreeks 19.30 uur een einde gemaakt aan reeds langer durende drugshandel vanuit een pand aan de Capucijnenstraat in Maastricht. De inval in het pand volgde na een aantal klachten die via het drugsmeldpunt 043 - 3505111 waren binnengekomen.

Tijdens de inval werd in het pand een 24-jarige Maastrichtse vrouw en 2 inwoners van Rotterdam (19 en 30 jaar) aangehouden. Verder hield de politie twee Rotterdammers van 19 en 20 jaar aan die het pand via de achterzijde wilden binnengaan en bij het zien van politieactiviteit probeerden te ontkomen. Tijdens het rennen gooiden ze een plastic zak met daarin ruim 2 kilo heroïne weg.
Kort voor de inval werd in de nabijgelegen Herbenusstraat een 27-jarige Fransman aangehouden met een aanzienlijke hoeveelheid harddrugs die hij in genoemd pand had gekocht.

Bij het onderzoek in het drugspand onder leiding van de officier van justitie en de rechter commissaris werden twee vuurwapens en een kruisboog met pijlen en 3 kilo heroïne aangetroffen. Ook werd een auto van de verdachten in beslag genomen.
Alle verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld.

Op last van de burgemeester van Maastricht is het pand gesloten.

via  Politie Limburg-Zuid

Geen opmerkingen: