maandag 8 juni 2009

overval op McDonalds in Heerlen

Overval op McDonalds in Heerlen

De McDonalds aan de Breukerweg in Heerlen is in de nacht van zondag op maandag overvallen. Even na middernacht kwamen drie gewapende personen de zaak binnen.

Tijdens de overval, iets na middernacht, was nog een aantal klanten in de zaak. De daders kwamen met geblindeerde helmen op en een grote capuchon over hun hoofd de zaak binnengestormd.

Zij hadden een vuurwapen bij zich, maar dat is niet gebruikt. Wel werd de eis om geld extra kracht bijgezet door een personeelslid de keel dicht te knijpen. Uiteindelijk zijn de overvallers met enkele honderden euro's richting Hoensbroek gevlucht.

McDonalds HeerlenEerst ging de politie uit van twee daders, maar uit onderzoek is gebleken dat een derde persoon buiten op de uitkijk heeft gestaan en de scooters beheerde waarop de overvallers er met de buit vandoor zijn gegaan.

Dit betekent ook dat, in tegenstelling tot eerdere getuigenverklaringen, de daders niet te voet zijn gevlucht. Het onderzoek heeft tevens duidelijk gemaakt dat de twee overvallers geen bivakmutsen droegen, zoals eerder werd gedacht.

via Politie Limburg-Zuid

Geen opmerkingen: