zondag 21 juni 2009

Onderzoek kelderbrand Laurierstraat Hoensbroek

brandweer

De technische recherche heeft in de loop van zaterdag een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de kelderbrand in een flatgebouw aan de Laurierstraat in Hoensbroek, gemeente Heerlen.

Daarbij bleek dat de brand was ontstaan in een kelderbox behorende bij een onverhuurde  leegstaande flatwoning. De betreffende kelderbox was niet afgesloten en was -zo bleek uit de aangetroffen situatie- vermoedelijk in gebruik als woning van een nog onbekende dakloze. In deze ruimte werd onder andere een bankstel en wat kleingoed aangetroffen, waaronder ook een elektrische friteuse.

De brand ontstond vermoedelijk door oververhitting van de friteuse. Van opzettelijke brandstichting is vooralsnog niets gebleken. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

Tengevolge van de brand is de toevoer van electriciteit naar de nog bewoonde appartementen niet meer mogelijk en kan pas aanstaande maandag worden hersteld. De bewoners hebben voor een groot deel zelf voor vervangende woonruimte gezorgd. Voor de overigen is onderdak gevonden via de woningvereniging.

via Politie Limburg-Zuid

Geen opmerkingen: