woensdag 26 augustus 2009

Politie waarschuwt voor handelaren in lederen jassen

Politie Limburg-Zuid waarschuwt voor handelaren in lederen jassen

In de afgelopen maanden heeft de politie meerdere meldingen gekregen dat vermoedelijk twee mannen zich op een intimiderende wijze bezighouden met de verkoop van lederen jassen. De mannen, die afzonderlijk van elkaar lijken te werken, richten zich met name op ouderen.

Ze spreken hen op straat aan bij een supermarkt of parkeerplaats, in gebrekkig Duits doorspekt met Italiaanse woorden. In sommige gevallen proberen ze het vertrouwen te winnen door een persoonlijk verhaal op te hangen. Ze geven onder andere aan dat ze een cadeautje hebben voor hun argeloze slachtoffers, maar dat kunnen ze niet op straat geven en proberen zo mee te gaan naar huis. Het 'cadeau' blijkt een lederen jas te zijn waar bovendien fors voor betaald moet worden.

Op soms zeer intimiderende wijze weten ze de mensen er van te overtuigen enkele honderden euro's (€ 600-900) te overhandigen. Op dit moment zijn vier gevallen bekend waar de slachtoffers daadwerkelijk het geld overhandigd hebben. In het geval dat mensen niet zoveel geld bij de hand hadden, wisten ze de benadeelden mee te nemen naar een pinautomaat. De jassen die daarna overhandigd werden, bleken van nep leer te zijn. De mannen zijn al gesignaleerd in Landgraaf, Heerlen en Brunssum, maar er wordt niet uitgesloten dat ze zich ook in andere plaatsen ophouden.

Nep leren jas

Let op het volgende signalement

De mannen zijn beiden niet groot, rond 160 cm. Ze zijn tussen de 35-45 jaar. Hebben een getint en verzorgd uiterlijk, met donker kort haar. De één heeft een tenger postuur en de andere is eerder iets aan de forse kant. Ze spreken gebrekkig Duits met veel Italiaanse woorden erdoor. Ze rijden in een auto met een Duits kenteken. De politie waarschuwt voor deze oplichters en vraagt mensen die hiermee te maken krijgen niet op het aanbod in te gaan, maar zo snel mogelijk contact op te nemen via 0900 - 88 44.

via Politie Limburg-Zuid


Geen opmerkingen: