maandag 17 augustus 2009

Oplichterskoppel in de kraag gevat in Heerlen

Oplichterskoppel in de kraag gevatin Heerlen

De politie heeft zaterdag een Heerlens echtpaar aangehouden dat er opmerkelijke oplichterspraktijken op nahield. De man en de vrouw kochten dure merkkleding in een Heerlens warenhuis, maar namen de spullen telkens mee met een kassabon voor goedkopere kledingstukken. In de woning van het echtpaar trof de politie vandaag 16 volle rekken met dure kleren aan met een geschatte waarde van circa anderhalve ton. Het koppel heeft er vermoedelijk nog geen duizend euro voor betaald.

De 50-jarige man en de 52-jarige vrouw bedienden zich telkens van dezelfde truc. Ze pasten dure kleding en lieten die even opzij hangen, omdat er hoegenaamd nog meer boodschappen in de stad moesten worden gedaan. Het echtpaar wekte zoveel vertrouwen dat de kleding alvast werd ontdaan van het magneetstripje. Bij terugkomst in de winkel kocht het oplichterskoppel dan een paar goedkope kledingstukken om daarna met de bon en de dure spullen de zaak te verlaten.

16 volle rekken met dure kleren aan met een geschatte waarde van circa anderhalve ton.

Toen het personeel argwaan kreeg werd de politie verwittigd. Deze hield de man en de vrouw Zondag aan toen ze voor de zoveelste keer hun kunstje wilden vertonen. Het echtpaar zit in de cel.

via  Politie Limburg-Zuid

Geen opmerkingen: