vrijdag 31 juli 2009

Stel aangehouden voor diefstal met geweld en veroorzaken overlast

Stel aangehouden voor diefstal met geweld en veroorzaken overlast

Donderdagavond rond 19:45 uur is een 27-jarige man uit Weert op het Collegeplein aangehouden, op verdenking van diefstal met geweld uit een levensmiddelenwinkel. De verdachte zou daar een fles drank hebben willen meenemen zonder te betalen.

Toen de bedrijfsleider dit in de gaten kreeg, greep deze in en nam hem de fles drank af. Hier was de verdachte niet van gediend en begon de bedrijfsleider te duwen. De verdachte zou de bedrijfsleider vervolgens bij de keel hebben gegrepen.

Een in de winkel aanwezige man heeft hierop ingegrepen en samen met de bedrijfsleider de verdachte de winkel uitgewerkt.

Agenten hebben de verdachte even later weten aan te houden. De man ging op het politiebureau vervolgens helemaal door het lint, waarbij hij een ruit uit een deur heeft geschopt.

De verdachte had eerder die dag door stadstoezicht al een proces-verbaal opgelegd gekregen, vanwege het wildplassen tegen een personenauto.

De verdachte had eerder die dag door stadstoezicht al een proces-verbaal opgelegd gekregen, vanwege het wildplassen tegen een personenauto.

Nadat de verdachte was ingesloten, kwam de vriendin van de man, een 27-jarige vrouw uit eveneens Weert, verhaal halen op het bureau. Hierbij beledigde ze een andere bezoeker van het politiebureau en schold ze meerdere agenten uit en bedreigde ze hun met de dood. Hierop is ook de 27-jarige vrouw aangehouden.

via  Politie Limburg-Noord

Man aangehouden na verlaten plaats ongeval met letsel te Ysselsteyn

Man aangehouden na verlaten plaats ongeval met letsel  te Ysselstein

Vrijdagochtend rond 07:45 uur heeft er op de Deurneseweg een verkeersongeval plaatsgevonden, waarbij een 17-jarige jongen uit Ysselsteyn met zijn brommer is aangereden door een personenauto, bestuurd door een 48-jarige man uit Groesbeek.

Hoe het ongeval precies heeft plaatsgevonden is nog onduidelijk. Wel is duidelijk dat de automobilist onder invloed van alcohol was. Het 17-jarige slachtoffer is met nog onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De 48-jarige verdachte is er na de aanrijding te voet vandoor gegaan, waarbij hij een nabijliggend maïsveld invluchtte. Agenten hebben met behulp van een speurhond de verdachte terug gevonden en weten aan te houden.

Agenten hebben met behulp van een speurhond de verdachte terug gevonden en weten aan te houden.

De man is in verzekering gesteld en zijn rijbewijs is in beslag genomen. De politie is een onderzoek gestart.

via Politie Limburg-Noord

Man mishandelt twee jongens met stok te Weert

Man mishandelt twee jongens met stok te Weert

Donderdagavond om 20:10 uur zijn op het Oranjeplein twee jongens uit Weert van 15 en 16 jaar oud mishandeld door een nog onbekende man door middel van een stok. Het tweetal stond daar te wachten op een afspraak, toen er een voor hun onbekende man in hun richting kwam gelopen.

Uit het niets en zonder enige aanleiding begon deze man de 16-jarige jongen met een stok op zijn hoofd te slaan. Zelfs toen deze op de grond lag bleef de man slaan. Het 15-jarige slachtoffer heeft een dikke hand overgehouden aan de aanval. Het 16-jarige slachtoffer is overgebracht naar de EHBO waar hij vijf hechtingen in zijn hoofd heeft gekregen.

De politie onderzoekt de zaak en vraagt eventuele getuigen contact op te nemen via 0900-8844, of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

via Politie Limburg-Noord

Valse 112-melding wellicht dure grap

Valse 112-melding wellicht dure grap

Een 20-jarige inwoner van het Duitse Hillensberg is gisteravond aangehouden omdat een grap van hem was uitgelopen op een valse 112-melding.

Via zijn mobieltje had hij twee vrienden verteld dat hij zojuist aan de rand van het Stammenderbos van zijn mountainbike was beroofd. Drie mannen zouden hem klappen hebben gegeven en vervolgens met zijn mountainbike richting Puth zijn weggerend.

Stammenderbos

Voor de vrienden reden om direct 112 te bellen. Toen de politiepatrouille ter plaatse kwam bleek het om een grap van de 20-jarige te gaan. De zaak wordt voorgelegd aan justitie en die zal uitmaken of het hier een duur grapje betreft.

via Politie Limburg-Zuid

Aanhanger met huisvuil uitgebrand te Geleen

Aanhanger met huisvuil uitgebrand te Geleen

Vannacht rond vier uur is voor een flat aan de Henri Hermanslaan in Geleen een aanhangwagen met huisvuil uitgebrand.
De aanhangwagen is eigendom van een aannemersbedrijf.

Een medewerker van deze firma, die in de flat woont,  had de aanhanger aan zijn bedrijfswagen gekoppeld en geladen met zakken vol huisvuil die hij vandaag naar het stort zou brengen.Zover is het niet gekomen.

Iets over vier is hij door een medeflatbewoner gewaarschuwd dat de aanhanger in brand stond. Omdat de combinatie erg dicht tegen de flat stond heeft de man de aanhanger weten los te koppelen en even verderop op het gras geduwd.

via Politie Limburg-Zuid

Jongens opgepakt voor het schieten met bibigun te Munstergeleen

Jongens opgepakt voor het schieten met bibigun te Munstergeleen

Drie jongens uit Munstergeleen, in de leeftijd van 18 en 19 jaar, zijn gisteravond opgepakt omdat zij een automobilist hadden beschoten met een zogeheten bibigun.

Het 22-jarige slachtoffer reed om iets voor negen uur met zijn auto over de Sittarderweg toen hij plotseling een venijnig voorwerp tegen zijn neus, vlakbij zijn oog, voelde.

Het bleek een geel bolletje te zijn die door zijn open autoruit naar binnen was geschoten.


De man keerde zijn auto en reed de richting op van waaruit was gevuurd. Daar zag hij vijf jongens een woning binnenrennen. Tegenover de gearriveerde politie bekende het genoemde drietal al snel het vuurwapen te hebben gehanteerd.

via Politie Limburg-Zuid

60-jarige man uit Maastricht wordt vermist

Dh Jan Nafzger uit Maastricht wordt vermist

Sinds woensdag 29 juli wordt de 60-jarige Jan Nafzger uit Maastricht vermist. Hij heeft die ochtend omstreeks 10.00 uur in depressieve toestand zijn woning aan de Heugemerstraat in Maastricht verlaten. Daarna heeft niemand hem meer gezien en is niets meer van hem vernomen.

De heer Nafzger is hartpatiënt, maar hij heeft geen medicatie meegenomen.
Hij is ongeveer 1.80 m groot, heeft kort grijs/wit haar, draagt een bril en heeft een fors postuur (laatste tijd wel enkele kilo's afgevallen).
Hij draagt een donkergrijze pantalon met het logo van de gemeente Maastricht, een grijs/blauw geruit overhemd en zwarte schoenen van het merk Brooks.

Waarschijnlijk is hij op zijn fiets vertrokken. Deze Batavus herenfiets is blauw/grijs van kleur en heeft twee blauw/grijze fietstassen.
Personen die de heer Nafzger na woensdag 29 juli nog gezien hebben of weten waar hij nu is, worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

via Politie Limburg-Zuid

donderdag 30 juli 2009

Ramkraak kinderkledingwinkel te Sittard

raamkraak kinderkledingwinkel te Sittard

Onbekenden hebben vannacht een ramkraak gepleegd op een kinderkledingwinkel op de Steenweg in Sittard. Er is voor een nog onbekend bedrag aan kleding buitgemaakt.

Rond kwart voor vier vanmorgen kwam er bij de politie een melding binnen dat een aantal personen met een auto tegen de dubbele deur van het pand waren aangereden.

De ingang begaf het en de daders - getooid met bivakmutsen - haalden vervolgens diverse schappen met kledij leeg. De wagen waarin de krakers zich verplaatsten, vermoedelijk een zilvergrijze Golf Stationwagen.

zilvergrijze Golf Stationwagen

Is na de ramkraak vanuit de Steenweg richting Geleen gereden.

via Politie Limburg-Zuid

Straatroof met behulp van bromfiets te Maastricht

Straatroof met behulp van bromfiets  te Maastricht

Een 37-jarige inwoonster van Lanaken is rond middernacht in Maastricht op straat beroofd van haar handtas.

Zij liep op dat moment met een vriendin over het Lakenweversplein. Twee in het zwart geklede personen reden voorbij op een bromfiets. De achterop zittende dader rukte de tas van de schouder van het slachtoffer.

Hierbij brak de schouderriem. In de tas zaten sleutels, papieren en een som geld. De straatrovers zijn doorgereden richting Het Bassin.

via Politie Limburg-Zuid

Veelpleger met gestolen beitels en vlees opgepakt

Veelpleger met gestolen beitels en vlees opgepakt

De politie heeft gisteren in Maastricht een 28-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats opgepakt die bij winkels tien beitels en een hoeveelheid vlees had gestolen.

De man, een zogeheten veelpleger, werd even voor vier op de Antoon van Elenstraat in de kraag gepakt, nadat een patrouille eerder had gezien dat hij wel erg zijn best deed om niet op te vallen.

Aardig skukje vlees

Toen de politie hem op de Via Regia benaderde ging hij er in eerste instantie als een haas vandoor.

Hij werd in een tuin van een woning in de Antoon van Elenstraat aangehouden. In een rugzak had hij de gestolen waar. De man bleek bovendien nog een half jaar cel tegoed te hebben.

via Politie Limburg-Zuid

Vermiste man uit Heerlen terecht

Dhr Sjef Slangen uit Heerlen weer terecht

De 58-jarige vermiste Sjef Slangen uit Heerlen, die sinds donderdag 23 juli vermist werd, is terecht.

Lees het eerste bericht hier>>

Wandelaars troffen de heer Slangen, die suikerpatiënt is en daarvoor medicatie nodig heeft, vrijdagavond in comateuze toestand in zijn auto in de buurt van Marche en Famenne (B) aan.

Hij werd overgebracht naar het plaatselijke ziekenhuis. Daar kreeg hij de benodigde medicatie toegediend. Na enkele dagen knapte hij op en kon hij zijn familie in kennis stellen.

Inmiddels is de heer Slangen weer thuis en maakt hij het naar omstandigheden goed.

via Politie Limburg-Zuid

Jongeren bekennen vernieling flitspaal

Jongeren bekennen vernieling flitspaal

Drie mannen uit Neer en Nunhem hebben bekend verantwoordelijk te zijn voor de vernieling van een flitspaal aan de Napoleonsweg in Neer.

Het drietal van 20 en 21 jaar had tijdens de afgelopen carnaval de flitspaal met een tractor omver getrokken.

Ze kunnen een gepeperde rekening tegemoet zien. Het opnieuw laten plaatsen en keuren van de flitspaal kostte bijna 12.000 euro.

via L1

Vooraankondiging verkeerscontroles week 32 Limburg Zuid

Vooraankondiging verkeerscontroles week 32 Limburg Zuid

Maandag 3 augustus
Maastricht: Brusselseweg en Tongerseweg: radar
Maastricht: Akersteenweg en Fr.Romanusweg: radar

Dinsdag 4 augustus
Sittard en Geleen en Born: roodlicht/gordel/helm

Woensdag 5 augustus
Kerkrade: Kaalheidersteenweg en OLV-straat: radar
Gulpen: Provincialeweg N278: radar
Landgraaf: Hereweg: radar

Donderdag 6 augustus
Hoensbroek: Akerstraat-Noord en Koumenweg: radar
Hoensbroek: Randweg: radar
Bingelrade: Kneijkuilerweg: radar

Vrijdag 7 augustus
Geen vooraankondigingen

Zaterdag 8 augustus
A76 Heerlen: radar
A79 Voerendaal: radar

Zondag 9 augustus
Mergelland en Heuvelland: roodlicht/gordel/helm/snelheid

 

via Politie Limburg-Zuid

woensdag 29 juli 2009

Hennepplantages ontruimd na MMA-melding te Broekhem-Valkenburg

Hennepplantages ontruimd na MMA-melding te Broekhem-Valkenburg

Naar aanleiding van een melding via Meld Misdaad Anoniem heeft de politie vanmorgen in een woning aan de Leenhoflaan in Broekhem-Valkenburg twee hennepplantages aangetroffen en ontruimd.

In één ruimte stonden ruim 200 plantjes en in een andere ruimte werden zo'n 100 planten aangetroffen. Uit onderzoek van de politie bleek verder dat de stroom voor de plantages illegaal afgenomen werd. Tegen de 46-jarige bewoner is proces-verbaal opgemaakt.

via Politie Limburg-Zuid

Verdachte aangehouden in moordzaak Heerlen

DNA.onderzoek

In Kaiserslautern (D) is vandaag een 50-jarige Duitse man aangehouden die wordt verdacht van de moord op Fieny Wouters in 1994 in Heerlen.

Op maandag 5 december 1994 werd in haar woning aan de Stationsstraat in Heerlen het stoffelijk overschot aangetroffen van de 72-jarige Fieny Wouters. Ze was door een misdrijf om het leven gebracht. Het door een Recherche Bijstands Team ingestelde onderzoek leidde niet tot het oplossen van de zaak. De moordzaak werd onlangs als 'cold case' opnieuw bekeken.

Daarbij werden in het kader van het Verdrag van Prümm (mei 2005) de toentertijd veiliggestelde DNA-sporen vergeleken met de DNA-databank van Duitsland. Dit had als resultaat dat er in de Duitse databank een identiek DNA-profiel werd aangetroffen van een (nu) 50-jarige man uit Kaiserslautern. In verband hiermee werd middels een rechtshulpverzoek de hulp ingeroepen van justitie in Duitsland.

Omdat het een Duitse onderdaan betreft en deze in Duitsland woonachtig is werd het onderzoek in handen gesteld van de Staatsanwaltschaft Kaiserslautern. Dat leidde ertoe dat de verdachte vanmorgen werd aangehouden wegens de in 1994 gepleegde moord. Rechercheurs van de regiopolitie Limburg-Zuid zijn afgereisd naar Kaiserslautern en leveren een belangrijke bijdrage aan het onderzoek in Duitsland.

Voor meer informatie wordt verwezen naar het door de Staatsanwaltschaft Kaiserslautern uitgebrachte persbericht ( www.justiz.rlp.de  rubriek Aktuelles)

via Politie Limburg-Zuid


Bejaarde vrouw uit Sittard slachtoffer van straatroof

Bejaarde vrouw uit Sittard slachtoffer van straatroof

Een 74-jarige vrouw uit Sittard is vanmiddag omstreeks 12.30 uur beroofd van haar handtas.

Het slachtoffer fietste samen met haar man over het fietspad van de Winston Churchillaan in Sittard in de richting van Duitsland. Op enig moment hoorde ze van achteren een scooter naderen.

Nadat de bestuurder haar had ingehaald, belemmerde hij de vrouw de doorgang. Hij griste haar handtas, die in het fietsmandje lag, weg en ging er vandoor in de richting van Duitsland. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

via Politie Limburg-Zuid

Man op heterdaad aangehouden bij woninginbraak te Maasbree

Man op heterdaad aangehouden bij woninginbraak  te Maasbree

In de nacht van dinsdag op woensdag, rond 03:00 uur, is nabij een woning aan de Baarlosestraat een 30-jarige man uit Steyl aangehouden, op verdenking van het plegen van een woninginbraak. Die nacht hoorde een buurtbewoner een luid glasgerinkel.

Toen deze naar buiten keek, bleek er bij de betreffende woning een ruit te zijn ingegooid en liep er op dat moment één persoon de woning binnen. Agenten zijn direct ter plaatse gegaan en hebben naar aanleiding van een duidelijk signalement aan de achterzijde van de woning de verdachte weten aan te houden.

De 30-jarige man is overgebracht naar het bureau waar hij in verzekering is gesteld. Aangezien de bewoners die nacht niet aanwezig waren, is nog onbekend of er goederen uit de woning zijn weggenomen.

via Politie Limburg-Noord

Diesel gestolen uit vrachtauto te Venlo

Diesel gestolen uit vrachtauto te Venlo

Een Poolse vrachtwagenchauffeur deed vanochtend een opmerkelijke ontdekking. Hij had de nacht doorgebracht in z'n vrachtwagen die geparkeerd stond op het tankstation aan de Europaweg in Venlo.

Vanochtend bij het wakker worden bleek er 250 liter diesel te zijn weggenomen uit de tank van de vrachtwagen. De politie heeft ter plaatse aangifte opgenomen en onderzoekt de zaak.

via Politie Limburg-Noord

Man aangehouden na negeren tijdelijk huisverbod

huiselijkgeweld.nl

Dinsdagavond is een 39-jarige man uit Roermond aangehouden, nadat hij een tijdelijk huisverbod had genegeerd.

Lees het bericht van gister hier>>

De man had maandagochtend wegens huiselijk geweld ten opzichte van zijn vriendin een huisverbod opgelegd gekregen voor de duur van tien dagen.

Een dag later bleek echter dat de man de betreffende vrouw diezelfde dag wederom bedreigd zou hebben en dat hij 's avonds de voordeur van de woning had proberen in te trappen. De verdachte is dinsdag door de politie aangehouden en in verzekering gesteld.

via Politie Limburg-Noord

Drugspand geloten na politie-inval in Maastricht

Drugspand geloten na politie-inval in Maastricht

De politie heeft dinsdagavond omstreeks 19.30 uur een einde gemaakt aan reeds langer durende drugshandel vanuit een pand aan de Capucijnenstraat in Maastricht. De inval in het pand volgde na een aantal klachten die via het drugsmeldpunt 043 - 3505111 waren binnengekomen.

Tijdens de inval werd in het pand een 24-jarige Maastrichtse vrouw en 2 inwoners van Rotterdam (19 en 30 jaar) aangehouden. Verder hield de politie twee Rotterdammers van 19 en 20 jaar aan die het pand via de achterzijde wilden binnengaan en bij het zien van politieactiviteit probeerden te ontkomen. Tijdens het rennen gooiden ze een plastic zak met daarin ruim 2 kilo heroïne weg.
Kort voor de inval werd in de nabijgelegen Herbenusstraat een 27-jarige Fransman aangehouden met een aanzienlijke hoeveelheid harddrugs die hij in genoemd pand had gekocht.

Bij het onderzoek in het drugspand onder leiding van de officier van justitie en de rechter commissaris werden twee vuurwapens en een kruisboog met pijlen en 3 kilo heroïne aangetroffen. Ook werd een auto van de verdachten in beslag genomen.
Alle verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld.

Op last van de burgemeester van Maastricht is het pand gesloten.

via  Politie Limburg-Zuid

Looddieven aangehouden in Kerkrade

Looddieven aangehouden in Kerkrade

De politie heeft dinsdagmiddag omstreeks 17.30 uur twee mannen (28 en 47 jr) uit Kerkrade op heterdaad betrapt bij het stelen van lood en andere metalen uit de voormalige huishoudschool aan de Heistraat.

De mannen waren al geruime tijd bezig toen de politie hen aanhield gezien het feit dat een bliksemafleider en het lood van een bijgebouw was klaargelegd om meegenomen te worden. Toen ze werden betrapt bevonden ze zich in het hoofdgebouw.

via  Politie Limburg-Zuid

Verkopers van nepgoud aangehouden

Verkopers van nepgoud aangehouden

Het Korps Landelijke Politiediensten heeft op de A67 ter hoogte van Maasbree een verkoper van nepgoud aangehouden. Het gaat om een 18-jarige Roemeen die op verschillende plaatsen langs de weg namaakgoud aan vrachtwagenchauffeurs aanbood.

Dat deed hij samen met twee mannen, twee vrouwen en een klein kind. Die zijn ook aangehouden, maar na verhoor weer vrijgelaten. De auto van de 18-jarige man is in beslag genomen.

 

via L1

dinsdag 28 juli 2009

Vrouw raakt rijbewijs kwijt na veroorzaken ongeval en rijden onder invloed

Doe zelf de alcoltest op deze site

In de nacht van maandag op dinsdag heeft er op de Overloonseweg te Venray een verkeersongeval plaatsgevonden, waarbij een 37-jarige vrouw uit Cuijk met haar personenauto tegen een boom is gereden.

Naar aanleiding van een melding troffen agenten de vrouw aan op de Spurkt Ze verklaarde niet te weten waar ze was of waar haar auto op dat moment stond.

Niet veel later is de beschadigde auto terug gevonden op de Overloonseweg, vanwaar hij is weggetakeld. Bij de vrouw is vervolgens een alcoholtest afgenomen, waaruit bleek dat ze die avond te veel gedronken had. Haar rijbewijs is ter plekke ingevorderd.

via Politie Limburg-Noord

Man aangehouden voor aanrichten vernielingen te Roermond

sigarettenpaal

Maandagavond is een 34-jarige man uit Roermond op de Heilige Geeststraat aangehouden, nadat hij verschillende vernielingen had aangericht bij een pand in diezelfde straat.

De man gooide die avond een zogenaamde sigarettenpaal door het raam, sloeg een ruit van de balie kapot.

Vernielde enkele lockers en schopte een vuilnisbak van de muur. Agenten hebben de verdachte vervolgens aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

via  Politie Limburg-Noord

Automobilist rijdt tegen gevel en verlaat plaats na ongeval

Bureau basiseenheid Venlo-Centrum

Maandagavond heeft er een verkeersongeval plaatsgevonden, waarbij een nog onbekende automobilist met zijn personenauto tegen een pand aan de Doctor Cuypersstraat te Venlo is gereden.

Buurtbewoners hoorden omstreeks 22:00 uur een harde knal. Toen een getuige wilde gaan kijken, zag deze dat een donkere personenauto tegen de gevel was gereden en er vervolgens vandoor ging.

Bij de botsing is onder andere een ruit gesneuveld en een gedeelte van de pui vernield. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de bestuurder van het voertuig.

via  Politie Limburg-Noord

Geldkistjes weggenomen bij inbraak sportcomplex te Koningslust

Geldkistjes weggenomen bij inbraak sportcomplex  te Koningslust

Van zaterdag op zondag is er tussen 12:00 uur 's middags en 19:30 uur 's avonds ingebroken bij een sportcomplex aan de De Koningstraat ta Koningslust .

De daders hebben zichzelf toegang tot het gebouw verschaft door het buitenhek te vernielen en een raam van het complex in te gooien.

Eenmaal binnen hebben de daders de voetbaltafel opengebroken en enkele geldkistjes uit de kluis weggenomen. Bij de inbraak is een nog onbekend geldbedrag buitgemaakt.

De politie is een onderzoek gestart en vraagt eventuele getuigen contact op te nemen via 0900-8844, of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

via Politie Limburg-Noord

Man valt door glazen overkapping bushalte te Heerlen

Man valt door glazen overkapping bushalte  te Heerlen

Een 35-jarige man uit Waspik is gistermiddag door een glazen overkapping van een bushalte aan de Spoorsingel in Heerlen gevallen. Hij heeft hierbij onder andere een breuk in zijn heup en pols opgelopen.

De man was rond twee uur bezig met kitwerkzaamheden aan de overkapping op ongeveer 3,5 meter hoogte.

Hij heeft blijkbaar niet gemerkt dat er een glazen deel van zo'n zestig centimeter breedte was weggenomen en viel door dat gat naar beneden.
De Arbeidsinspectie is gevraagd de zaak te onderzoeken.

via Politie Limburg-Zuid

Jongeman zonder rijbewijs scheurt met auto over A2

Politie Limburg-Zuid

Een 18-jarige jongeman uit Rotterdam is vannacht aangehouden omdat hij in een personenauto met 152 kilometer per uur over de A2 reed daar waar de maximale snelheid 90 km is. Bovendien bleek de coureur geen rijbewijs te hebben.

Een politiepatrouille reed vannacht rond kwart over drie bij Elsloo de autosnelweg richting Maastricht op. Op dat moment scheurde de wagen met hoge snelheid voorbij.

De patrouille reed achter de snelheidsduivel aan en constateerde dat de automobilist, die vergezeld was van een 22-jarige stadgenoot, ook bij de aansluiting met de snelweg vanuit Heerlen ter hoogte van Maastricht de voet niet van het gaspedaal kwam. Bij de stoplichten op het kruispunt bij de Geusselt is de Rotterdammer ingerekend.

via Politie Limburg-Zuid

Politie pakt man met tientallen bolletjes harddrugs

Politie pakt man met tientallen bolletjes harddrugs

De politie heeft gistermiddag in Maastricht een man aangehouden die 22 bolletjes heroïne en 29 bolletjes cocaïne bij zich had.

De man, een 31-jarige officieel in Spanje woonachtige Marokkaan, hield zich rond vijf uur op bij een winkel op de Hunnenweg. Bij controle bleek hij naast de harddrugs ook meer dan achthonderd euro op zak te hebben.

 

via Politie Limburg-Zuid

maandag 27 juli 2009

Man uit Roermond krijgt huisverbod na huiselijk geweld

Huiselijkgeweld.nl

Zondagavond is een 39-jarige man uit Roermond aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 46-jarige vriendin. Beiden hadden die avond woordelijke ruzie gekregen, waarop de verdachte verschillende spullen in de woning kapot maakte.

De ruzie liep uiteindelijk uit in fysiek geweld, waarbij de verdachte de vrouw enkele malen tegen haar arm en onderrug schopte. Het slachtoffer is hierna uit de woning gevlucht en heeft contact opgenomen met de politie,voor huiselijk geweld.

welke omstreeks 22:00 uur de verdachte heeft weten aan te houden. De 39-jarige man kreeg een huisverbod opgelegd.

via  Politie Limburg-Noord

Politie Venlo zoekt getuigen in verband met zelfgemaakte bom

Politie Gemeente Venlo

Vrijdagmiddag tussen 15:30 uur en 16:00 uur, is er in een brandgang tussen de Boerendansweg en de Beethovenstraat een zeer harde knal waargenomen door een buurtbewoner. Toen deze poolshoogte ging nemen werd er een ontplofte, stalen buis aangetroffen en hing een doordringende geur van kruid in de lucht. Zowel de stalen buis, als het trottoir is door de ontploffing beschadigd. Niemand is hierbij gewond geraakt.

In december 2008 is er bij de politie op vrijwel dezelfde locatie een identieke melding binnengekomen. Ook toen werd er een waarschijnlijk zelfgefabriceerde bom tot ontploffing gebracht.

De politie wil met klem benadrukken dat dergelijke zelfgefabriceerde projectielen erg gevaarlijk kunnen zijn voor zowel de makers hiervan, als ook voor de veiligheid voor andere mensen in de omgeving waar deze worden afgestoken. De politie vraagt eventuele getuigen of mensen die deze middag iets verdachts hebben gezien of gehoord, contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u uw tip graag anoniem kenbaar maken, dan kan dit via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

via  Politie Limburg-Noord

Man meldt zich na bericht op twitter

Politie Limburg-Noord - twitter

Naar aanleiding van een opsporingsbericht op onder ander Twitter heeft een 26-jarige man uit Lomm zich bij de politie gemeld. De politie plaatste naar aanleiding van deze diefstal een opsporingsbericht met de foto's van een mannelijke en vrouwelijke verdachte. Dit bericht werd uitgezonden bij de regionale omroep Peel en Maas. Daarnaast werd het bericht ook op de site van de politie geplaatst en op de Twitter site van de Politie Limburg-Noord. De man heeft deze diefstal van de bromfiets bekend. De politie is nog op zoek naar de vrouwelijke verdachte, die mogelijk uit Venlo komt.

De diefstal vond plaats op vrijdag 17 april j.l. Omstreeks 16.15 uur voor werd er een bromfiets gestolen door een jongen en een meisje voor een drogisterij in Panningen aan de Markt.
Het opsporingsbericht met de foto van de vrouwelijke verdachte is te zien op de site van www.politielimburg-noord.nl en op de twitter site van de Politie Limburg-Noord.

Kent u de vrouw op de foto? Geef uw tip dan door via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 7000. U kunt ook een mail sturen naar opsporingsberichten@limburg-noord.politie.nl.

via  Politie Limburg-Noord

Politie waarschuwt voor valse bankbiljetten

Politie waarschuwt voor valse bankbiljetten

De politie Limburg-Noord en de Politie Limburg-Zuid waarschuwt voor valse bankbiljetten die in biljetten van 100 euro in winkels aangeboden worden. Afgelopen vrijdag en zaterdag is er op een paar plaatsen in Blerick en Venlo zo'n vals bankbiljet aangeboden. In een paar gevallen resulteerde dit in aanname van het geld en het geven van goederen of het geven van wisselgeld. De aangeboden bankbiljetten lijken erg veel op echte bankbiljetten. In Blerick is er vandaag vakantiemarkt en de politie is daar begonnen met het uitdelen van flyers aan winkeliers.

Zo'n 15 minuten na de start van de flyeractie kreeg de politie al een melding dat er bij een winkel wederom was geprobeerd om met een vals briefje van 100 euro te betalen. Toen de winkelier de persoon erop attendeerde dat de politie extra alertheid vraagt, verliet de onbekende persoon de winkel. Er is niemand aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Waar moet iemand op letten als er vals geld wordt aangeboden?

Op de aangeboden valse bankbiljetten ontbrak links naast het getal 100 het duidelijk voelbare ribbellaagje. Op de aangeboden bankbiljetten was de verandering van het foliehologram niet zichtbaar.
Mensen die slachtoffer zijn geworden van deze wisseltruc kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Aanhouding na achtervolging

Aanhouding na achtervolging

Na een achtervolging van een personenauto vanaf de Locht in Kerkrade kon de politie gistermiddag uiteindelijk in de Peschbeemdenstraat twee inzittenden van een personenauto aanhouden.

De 26-jarige automobilist uit Heerlen en de 29-jarige bijrijder uit Kerkrade gingen er omstreeks 16.30 uur vandoor toen ze een politiepatrouille zagen. De bestuurder reed linksom over de rotonde Drievogelstraat/ Locht/Beitel en reed hierbij een fietser aan. De achtervolging ging via de Wiebachstraat, Calbertsweg en Voorsterstraat naar de Peschbeemdenstraat.

Onderweg vonden diverse aanrijdingen plaats. In de Peschbeemdenstaat kwam een einde aan de rit toen de bestuurder tegen een geparkeerde auto aanreed. Daar konden beide inzittenden aangehouden worden. De bestuurder raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

De politie wil graag in contact komen met getuigen en met name met de fietser die op de rotonde Drievogelstraat/Locht/Beitel is aangereden. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844.

via  Politie Limburg-Zuid

Vooraankondiging verkeerscontroles week 31 Limburg Zuid

verkeerscontroles

Maandag 27 juli
Geen vooraankondigingen.

Dinsdag 28 juli
Born: Gelders Eind: radar.
Sittard: Bergerweg: radar.

Woensdag 29 juli
Sittard en Geleen: roodlicht/gordel/helm.

Donderdag 30 juli
Maastricht: Maasboulevard en Bosscherweg: radar.

Vrijdag 31 juli
Kerkrade: Hamstraat: radar.
Landgraaf: Dr.Calsstraat: radar.
A76 Heerlen en A79 Voerendaal: radar.

Zaterdag 1 augustus
Kerkrade: roodlicht/gordel/helm/snelheid.

Zondag 2 augustus
Maastricht en Valkenburg: roodlicht/gordel/helm/snelheid.

 

via  Politie Limburg-Zuid

zondag 26 juli 2009

Frans trio aangehouden voor winkeldiefstallen

Politie Bureau basiseenheid Roermond

Dankzij oplettendheid van de beveiligingsdienst kon de politie zaterdagmiddag in het Outlet Center Roermond drie Franse mannen (18 tot 20 jaar) aanhouden vanwege winkeldiefstallen.

Een beveiliger hield het trio in de gaten en zag hoe ze de winkel verliet met kledingstukken zonder af te rekenen. In de auto van het drietal trof de politie nog veel meer gestolen kleding aan.

Alle spullen werden in beslag genomen en na overleg met justitie kregen ze elk een geldboete van 150 euro opgelegd welke ze meteen moesten betalen. Na verhoor werden ze weer in vrijheid gesteld.

via  Politie Limburg-Noord

Automobilist onder invloed van drugs van de weg gehaald

Politie Gemeente Horst aan de Maas

De politie van Horst heeft vrijdagavond rond 22.15 uur een 38-jarige Venlose automobilist van de weg gehaald. Een hondengeleider van de politie zag de man slingerend rijden over de Dr. Van de Meerendonkstraat waarbij hij bijna een vluchtheuvel en een geparkeerde auto raakte.

Bij controle bleek het om een bekend druggebruiker en veelpleger te gaan welke werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Omdat de politie het vermoeden had dat de man zwaar onder invloed was van drugs werd een bloedproef bevolen welke door de man werd geweigerd. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de auto werd in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

via  Politie Limburg-Noord

Politie arresteert oplichters in Horst

Politie arresteert oplichters in Horst

De politie heeft zaterdagmorgen bij een bejaardenflat aan het Kuiperplein twee mannen aangehouden die worden verdacht van oplichting. De politie werd gewaarschuwd dat er zich twee mannen in het wooncomplex bevonden die zich uitgaven als meteropnemers van een electriciteitsbedrijf.

Begin van de week werd een 82-jarige bewoonster opgelicht door een man die zich voordeed als iemand van een electriciteitsbedrijf. Voor de controle van de meter en stopcontacten en een nog te leveren nieuwe meter moest de bewoonster 200 euro betalen terwijl ze agressief werd bejegend. De politie ging zaterdagochtend meteen ter plaatse en stelde een onderzoek. Een 27-jarige man uit Boxmeer werd bij het verlaten van het wooncomplex aangehouden, hij voldeed aan het opgegeven signalement.

Korte tijd later werd op een parkeerplaats een 56-jarige man uit Boxmeer aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek. Ze worden ook verdacht van de oplichting eerder deze week zoals hiervoor omschreven. De politie adviseert mensen die geconfronteerd worden met dit soort praktijken meteen de politie te bellen.

via Politie Limburg-Noord

Flitspaal in brand gestoken te Baarlo

Flitspaal in brand gestoken te Baarlo

Onbekenden hebben afgelopen nacht een flitspaal aan de Napoleonsbaan-zuid te Baarlo in brand gestoken.

Het vuur werd door de gewaarschuwde politie geblust, de brandweer kwam ook ter plaatse. Het is nog niet bekend hoe groot de schade is die hierdoor is ontstaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

 

via  Politie Limburg-Noord

Auto in brand gestoken in Weert

Auto in brand gestoken in Weert

De politie heeft het vermoeden dat een autobrand afgelopen nacht rond 01.30 uur op de Laurenburg in Weert is aangestoken.

De auto stond in korte tijd in lichterlaaie en raakte zwaar beschadigd. Het voertuig is veiliggesteld voor verder onderzoek.

via  Politie Limburg-Noord

Politie onderzoekt schietincident te Oostrum

Politie onderzoekt schietincident te Oostrum

De politie stelt een nader onderzoek in nadat er afgelopen nacht rond 04.00 uur enkele malen werd geschoten op een horecagelegenheid aan De Voorde.

Niemand raakte hierbij gewond, het pand zelf werd wel geraakt. Niet bekend is wie er heeft geschoten. De politie stelde meteen een onderzoek in in de omgeving alsmede een sporenonderzoek.

Eventuele getuigen of mensen die anderszins informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie Venray via 0900-8844.

via  Politie Limburg-Noord

Motorrijder gewond bij aanrijding in Maastricht

Motorrijder gewond bij aanrijding in Maastricht

Een 47-jarige motorrijder uit Maastricht is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Jeruzalemweg in zijn woonplaats.

De motorrijder kon een uit een uitrit rijdende personenauto, bestuurd door een 62-jarige inwoner van Meerssen, niet meer ontwijken.

Tengevolge van de aanrijding liep het slachtoffer meerdere botbreuken op en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd hij ter observatie opgenomen.

via  Politie Limburg-Zuid

Fietser overleden na hartfalen te Noorbeek

Fietser overledsen na hartfalen te Noorbeek

Een 49-jarige man uit Maastricht is zaterdag rond het middaguur tijdens het fietsen onwel geworden en overleden.

Pogingen om de man te reanimeren hadden geen succes.De man was bezig met de beklimming van een helling aan het Mheerelindje in Noorbeek toen het noodlot hen trof.

 

via Politie Limburg-Zuid

Man overvallen in Kerkrade

Man overvallen in Kerkrade

Een 56-jarige man uit Kerkrade is afgelopen nacht tijdens het uitlaten van zijn hond belaagd door een onbekende overvaller. De overval mislukte omdat het slachtoffer zich verzette en de dader van zich af sloeg.

Het slachtoffer wandelde over de Klinkstraat toen hij van achteren werd beetgepakt door een donker geklede man. De overvaller eiste geld en sloeg het slachtoffer meerdere malen op zijn hoofd.

Er ontstond een schermutseling waarbij ook de dader enkele klappen kreeg. Uiteindelijk ging de overvaller er zonder buit vandoor. Het slachtoffer werd in het ziekenhuis aan zijn verwondingen geholpen. De politie stelt een onderzoek in naar de onbekende verdachte.

via  Politie Limburg-Zuid

Ouders mishandelen dochter (9) op straat

Kindermishandeling

De politie heeft vrijdagavond een vrouw en een man uit Cuijk aangehouden die hun 9-jarige dochter mishandelden. Dat gebeurde op straat..

Iemand die zag dat het kind werd geslagen, waarschuwde de politie. Die heeft de ouders, die vermoedelijk onder invloed van alcohol waren, ingerekend. Het kind is voorlopig bij oma ondergebracht en er wordt hulp ingeschakeld.

 

via L1